Versnijden van moederrollen met focus op topkwaliteit

Converta is gespecialiseerd in het versnijden van grote rollen materiaal naar diverse nieuwe breedtes en lengtes. De gesneden rollen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De specificaties worden tijdens het snijproces gecontroleerd op de coatingzijde, bedrukkingsstand, breedte, vlakheid en mate van perfectie van de randen. Converta is een ‘BRC Packaging AA’ gecertificeerd bedrijf. De rollen en vellen worden gesneden in de hygiënische productieruimte en zijn daardoor ook geschikt voor food en medische verpakkingen.

Het snijproces

Het snijproces werkt als volgt: het materiaal krijgt normaliter 24 tot 48 uur de tijd om op kamertemperatuur te komen, voordat het gesneden wordt. De moderne industriële snijmachines wikkelen de moederrol af en snijden het materiaal in smalle of brede banen. Het gesneden materiaal wordt vervolgens op de kern naar keuze gerold met de gewenste rollengte, looprichting en wikkelspanning. Daarbij monitoren we de vlakligging van het materiaal en ook hoe het materiaal zich gedraagt gedurende het snijproces. Samen met u werken we graag naar de juiste oplossing. Het verpakken van de rollen gebeurt volledig in samenspraak met u, inclusief de mogelijkheden voor traceability binnen ons bedrijf.

Snijtechnieken voor rollen folie en papier

Voor het snijden van de rollen maken wij gebruik van schaarmessen (cirkelmessen). Dit zorgt voor de beste snijkwaliteit met gesneden kanten zonder rafels. Converta werkt met vulringen waarbij we de maat nauwkeurig kunnen instellen met stapjes van 0,1 millimeter. Indien noodzakelijk kunnen wij ook met scheermessen snijden. Dit kan bij flinterdun materiaal van 12 micron een voordeel zijn.

Schaarmessen/cirkelmessen om rollen folie of papier te snijden

Rolkernen snijden

De kernen waarop het materiaal wordt gerold, hebben een hoge crush waarde, waardoor deze vrijwel niet kunnen inklappen. De kernen snijden wij zelf op de juiste breedte en zijn beschikbaar in karton en plastic en verkrijgbaar in verschillende diameters.

Materialen op rol

Converta snijdt een grote variatie van folie en papier op rol zoals: polypropyleen, polyester, polyethyleen, polyvinylchloride, papier en laminaten (of combinaties van deze) al dan niet voorzien van coatings of bedrukking. Als u andersoortige materialen wilt laten snijden, kunt u natuurlijk contact opnemen voor de mogelijkheden. Onze snijoplossingen ontstaan in samenspraak met u.

Snijpartner in elke branche

Converta is actief in de gehele breedte van de industrie. De moederrollen worden makkelijk hanteerbaar gemaakt voor de industrie door ze in kortere en smallere eindrollen te versnijden. Gesneden eindproducten, zoals rollen en vellen, vormen in veel gevallen halffabricaten die elders in de industrie verder worden verwerkt. Neem bijvoorbeeld rollen voor de grafische industrie. De rollen worden op de juiste maat gesneden, waarna ze geschikt zijn om te bedrukken. Minder voor de hand liggende voorbeelden, maar zeker niet onbekend, zijn toepassingen voor broodclipjes, sealfolies en materialen voor elektriciteits- of telecomkabels. The sky is the limit.

Converta is als snijpartner actief in:

 • De verpakkingsindustrie
 • De voedingsindustrie
 • De medische industrie
 • De grafische industrie
 • De lichte en zware industrie


Lees meer: Converta ontzorgt in het hele proces

Lees meer: Opslag en transport

Neem contact op

Specificaties

De volgende afmetingen en dikten kunnen wij voor u snijden:

Specificaties moederrol

 • Breedte:                 min. 200, max. 1600 mm
 • Buitenste diameter:              max. 1200 mm
 • Dikte materiaal:              12 tot 1000 micron


Specificaties gesneden rol

 • Breedte:                                10 tot 1600 mm
 • Buitenste diameter:                max. 800 mm
 • Tolerantie:                                ±1 millimeter

Contact

Volg ons

         

Converta B.V.

Industrieterrein ‘De Wildert’
Eindsestraat 129a
5105NA Dongen
The Netherlands

+31(0)13 508 39 74
+31(0)13 508 39 75
info@converta.nl
sales@converta.nl

Contactformulier

Privacy verklaring