Slitting services, exactly!

Converta is sinds 2003 gespecialiseerd in het snijden van moederrollen naar smallere en of kortere rollen, maar ook in het snijden van vellen. Wij streven naar perfecte eindproducten. Converta kan u in het volledige proces ontzorgen, inclusief opslag en transport. We beschikken over een uitstekend geoutilleerd machinepark met verschillende snijmachines in diverse afmetingen. Middels een uitgebreid partnernetwerk kunnen we ook voor u lamineren, printen en perforeren. We doen er alles aan om u naar de juiste oplossingen en successen te leiden.

Wat maakt Converta tot een aantrekkelijke samenwerkingspartner?

  • De diepgaande kennis van materialen en de bewerking hiervan
  • Hoge kwaliteit eindproducten
  • We nemen het hele proces uit handen; van inkoop van moederrollen, snijden (ook kernen), opslag tot transport
  • Korte levertijden
  • Uitstekende prijskwaliteitverhouding
  • Advies op maat
  • Integer en betrouwbaar
  • Open en transparant
  • Klantenportaal


Overleg over de beste snijoplossing voor uw product Klantenportaal

We streven met onze opdrachtgevers altijd naar een langdurig partnerschap, gebaseerd op wederzijds vertrouwen, initiatief en kwaliteit. Klanten met wie wij op de lange termijn samenwerken krijgen ook toegang tot ons klantenportaal. Via dit afgeschermde gedeelte van onze site krijgt u eenvoudig inzicht in de voorraden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Converta werken wij hygiënisch, veilig en gezond volgens de BRC Packaging AA norm. Dit is niet alleen voor de producten en materialen een voordeel maar dit zorgt ook voor betere werkomstandigheden voor onze werknemers. Daarnaast maken wij gebruik van energiezuinige verlichting en scheiden wij afval zoveel mogelijk.

Geschiedenis van Converta

Oprichter Richard van Gestel over de ontstaansgeschiedenis van Converta:

“De opstart van Converta in 2002 was voor mij feitelijk het logische gevolg van een aantal verschillende stappen. Tussen 1993 en 2002 heb ik als consultant al veel ervaring opgedaan bij het opzetten en managen van kwaliteitssystemen bij diverse organisaties. Veel van deze opdrachtgevers zaten al in de nonwoven-, folie- en papiersector.

Vanuit dit netwerk en met de opgedane kennis heb ik in 2002 de kans kunnen grijpen om Converta op te richten. In eerste instantie vanuit het Brabantse Alphen. Met 1 werknemer en een ruimte van circa 300 m2 gingen we van start. Aanvankelijk alleen met het snijden van rol naar rol en van vel naar vel. Dat het er in de zomer een soort sauna was, en dat je er in de winter in een skipak moest rondlopen, heeft de voortgang niet kunnen tegenhouden.

Sinds eind 2004 opereren we vanuit Dongen. Daar hebben we de afgelopen jaren, zowel in mankracht als in machinecapaciteit flink kunnen uitbreiden. Het huidige Converta B.V. met 2000 m2 werkoppervlakte, een uitstekend geoutilleerd machinepark en een gedreven team is het resultaat. Met opdrachtgevers uit alle hoeken van de industrie”.

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact op, wij gaan graag met u in gesprek.

Naar contact

Contact

Volg ons

         

Converta B.V.

Industrieterrein ‘De Wildert’
Eindsestraat 129a
5105NA Dongen
The Netherlands

+31(0)13 508 39 74
+31(0)13 508 39 75
info@converta.nl
sales@converta.nl

Contactformulier

Privacy verklaring