CaseHygiënische disposable moppen

Converta verkrijgt geavanceerde snijopdracht voor hygiënische disposable moppen

Degelijk vooronderzoek en constante kwaliteit zijn ‘key’.

Het Nederlandse Converta snijdt sinds kort met succes non- woven schoonmaak en desinfectie materiaal voor de hygiënische WET2GO® disposable schoonmaak en desinfectie moppen van Flash B.V.. Deze hightech moppen worden vooral gebruikt voor het reinigen en ook desinfecteren van vloeren bij gezondheidscentra, thuiszorg, verzorgingstehuizen, maar ook dierenarts- en tandartspraktijken. Met de disposable WET2GO® moppen worden de bacteriën en virussen eerst in de mop opgevangen en daarna verwijderd, waardoor het risico op kruisbesmetting tot nul procent gereduceerd kan worden.

Converta heeft eerst enkele testrondes met het non-woven uitgevoerd. Hiervoor is onder andere de zeer geavanceerde Kampf snijmachine ingezet. Daarna zijn gaandeweg diverse kleine aanpassingen en investeringen gedaan die uiteindelijk leidden tot een zeer constante kwaliteit van het halffabricaat. Met grote precisie wordt nu binnen de gewenste toleranties gesneden, ook als het om hygiëne gaat.

Constante kwaliteit

Flash en Converta zijn beide zeer tevreden over het uitstekende eindresultaat. Ook is er vanzelfsprekend veel aandacht besteed aan alle verpakkingseisen, zodat het proces van binnenkomst tot levering aan alle hygiënische vereisten voldoet. De doortastende aanpak van Converta heeft er tevens toe geleid dat Flash constant kon produceren.
Een belangrijke reden voor Flash om met Converta in zee te gaan, is de constante aandacht voor kwaliteit. Maar dan ook in alle facetten, waarbij zeker ook de verkennings- en onderzoeksfase een belangrijke rol heeft gespeeld. Want juist deze grondige fase, die in nauwe samenwerking met Flash heeft plaatsgehad, heeft tot dit kwalitatief hoogwaardige eindproduct geresulteerd.

Drie lagen. Hoe werkt het?

De mop zelf werkt als volgt: De mop bestaat uit 3 lagen: een reinigingslaag, een absorptielaag en een hechtingslaag met barrière folie. Door de open structuur van de reinigingslaag wordt vuil gemakkelijk in de mop opgenomen. De absorptielaag zorgt er vervolgens voor dat het vuil ook in de mop blijft zitten. Schone en streep loze vloeren zijn het resultaat. De hechtingslaag zorgt ervoor dat de moppen goed hechten aan frames en tools. De geavanceerde barrièrefolie creëert een hygiënische barrière tussen het vuil en het frame waaraan de dweil is bevestigd waardoor het vuil niet in aanraking hoeft te komen met frames, tools en handen. Tevens zorgt de mop door de absorptielaag en barrièrefolie voor een gecontroleerde afvoer van de reinigingsvloeistof wat resulteert in een optimaal gebruik en een gelijkmatige verdeling van het desinfectie of reinigingsmiddel over de vloer.
Meer weten over geavanceerde snijtechnieken en processen.

Neem contact op

Meer informatie over WET2GO®? Kijk op www.flash.nl

Specificaties

  • BRC hygiëne eisen!
  • Afwikkel kerndiameter 76,2 dunwandig
  • Afwikkel roldiameter 1200 mm
  • Snijbreedte 135mm
  • Opwikkelkern 76,2 mm frictie
  • Opwikkeldiameter 700 mm
  • Zeer gladde wikkeling vereist!

Contact

Volg ons

         

Converta B.V.

Industrieterrein ‘De Wildert’
Eindsestraat 129a
5105NA Dongen
The Netherlands

+31(0)13 508 39 74
+31(0)13 508 39 75
info@converta.nl
sales@converta.nl

Contactformulier

Privacy verklaring